Ilse Verbeeck

Ik ben Ilse, van opleiding sociaal-cultureel werker (maatschappelijk assistente) en sinds 1 oktober 2001 aan het werk binnen de dienstverlening van het lokaal bestuur in Heist-op-den-Berg: startend met algemene sociale hulpverlening, waarna 13 jaar lang specialisatie met kandidaat-vluchtelingen en niet-begeleide minderjarigen, dan een kleinere passage als coördinator voor de dienst onthaalouders om dan uit te monden als deskundige Huis van het Kind in Heist-op-den-Berg. 

Ik ben getrouwd, en mama van 4 dochters, geboren in 2008, 2010, 2012 en 2014.  Op 6 jaar tijd 4 kinderen krijgen, is best pittig. Dit combineren met een job maakt het nog pittiger. Ikzelf nam dan ook de beslissing na onze derde dochter om halftijds te werken.
Ik neem daarbij ook afscheid van de job, die ik met hart en ziel uitoefende, het werken met vluchtelingen, om over te gaan naar een job, die aansluiting vindt bij de thema’s gezinnen, welzijn van kinderen, ondersteuning van ouders en onthaalouders,.. Eerst als coördinator van de dienst onthaalouders, nadien als coördinator van het Huis van het Kind. 
Zoekende naar interessegebieden doorheen deze jaren, volg ik een opleiding tot kindercoach bij 't Vrolijke Stekje, volg ik lezingen en workshops bij Blabla (introductie en verdieping geweldloze communicatie) en bij Jürgen Peeters (als baby's konden praten, opvoeden zonder straffen en belonen, kinderen zijn geen puppy's,  info hartcoherentie en voorstelling Inspinazie). 

Bij de uitbouw van het Huis van het Kind neem ik deze inspiratiebronnen ook mee. 

De drie pijlers van onze werking zijn preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en activiteiten voor ontmoeting. Onze doelgroep zijn zwangeren en gezinnen met kinderen tussen 0 en 24 jaar.

- ik organiseer het peuterspeelpunt, laagdrempelige ontmoetingsmomenten waar er ruimte en tijd is om ervaringen tussen (groot)ouders uit te wisselen, om mee te zoeken naar antwoorden op pedagogische vragen, om vragen en problemen te signaleren
- ik bouw mee aan een netwerk van partners, die elk omwille van hun expertise  een bijdrage leveren aan het welbevinden van kinderen, gezinnen, opvoeders…
- ik zoek mee naar interessante thema’s rond opgroeien en opvoeden, en nodig sprekers uit om hierover te komen vertellen. 
- ik probeer linken te leggen met onderwijs, groeipakket, kinderopvang, kansarmoede, …

Ik hecht zelf veel waarde aan een warm, hecht gezin, en wil uiteraard dat mijn dochters in de beste omstandigheden mogen opgroeien tot zelfstandige, vriendelijke, empathische jongedames. Met dat beeld voor ogen neem ik graag de kennis en info mee uit opleidingen en boeken:
opvoeden zonder straffen en belonen, de opleiding tot kindercoach, de boeken van Aletha Solter, een opleiding Happy Kids Massage, voorlezen aan mijn kinderen,…en de opleiding ouders begeleiden tot afgestemd ouderschap.

In de werking van Huis van het Kind betekent dit het aanreiken van vormingen of workshops hierover, opvoedingsondersteuning bieden of doorverwijzing naar partners of hulpverleners. 

Contact

Ilse Verbeeck
+32 (0) 499 12 66 11

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.