Marlies Van de Walle

Ik ben Marlies Van de Walle en de oprichter van Kids at The Table (www.katt.be), een kinder- en oudercoachingpraktijk. Ik coach kinderen (van 2 tot 18 jaar) en hun ouders met zorgvragen rond gedrag, opvoeding en ouderschap. 

Je kan bij mij terecht met al je vragen en zorgen. Niettemin focus ik mij vooral op de begeleiding van kinderen en hun ouders: 

  • Tijdens of na een (echt)scheiding zoals bijvoorbeeld begeleiding bij het vertellen van de scheiding aan je kinderen, werken rond wisselstress, wat als de communicatie met je ex-partner moeilijk loopt, begeleiding van kinderen bij het omgaan met alle gevoelens die een scheiding oproepen enzovoort; 
  • In een nieuw samengesteld gezin zoals bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van afspraken vooraf, bij de aanpak van de opvoeding van kinderen met een verschillende gezinsachtergrond, van nieuwe partners in de rol die zij innemen in de opvoeding van de kinderen enzovoort;
  • Met zorgen rond emotieregulatie zoals bijvoorbeeld hevige emoties zoals boosheid of verdriet of angsten die door kinderen worden geuit op een sociaal onaangepaste manier zoals agressie. Maar ook bijvoorbeeld verlatingsangst, faalangst of perfectionisme;
  • Rond andere sociaal-emotionele moeilijkheden zoals bijvoorbeeld moeilijk sociale contacten maken, pesten of gepest worden, hevige ruzies tussen broers en zussen enzovoort; 
  • Met zorgen rond stress en stressregulatie zoals bijvoorbeeld kinderen die moeilijk tot ontspanning komen, lichamelijke problemen hebben door chronische stress enzovoort. 
  • Met zorgen rond het opvoeden van je kinderen zoals bijvoorbeeld moeite met grenzen stellen of onzekerheid rond welke grenzen gesteld moeten worden, straffen helpt niet meer enzovoort. 

Tijdens de coaching ga ik samen met kinderen en ouders op zoek naar tools en handvatten om in de toekomst mee aan de slag te gaan. Uiteraard komt het verleden aan bod, maar het is niet de kern van het traject. De focus ligt op duurzame antwoorden bieden aan kinderen en ouders die op lange termijn werken. 

Ik hanteer daarbij een positieve benadering met de nadruk op talenten en vaardigheden, die vaak op de achtergrond zijn geraakt, en het inzetten van die talenten en vaardigheden in situaties die moeilijker lopen. 

De basis van mijn coaching ligt in het afgestemd opvoeden met veel aandacht voor dat wat onder het gedrag zit, nl. (onderdrukte) emoties en (onvervulde) behoeften. En voor democratische strategieën, waarbij ouders het gedrag van hun kind op een duurzame, positieve manier leren sturen. 

Verder maak ik gebruik van de inzichten uit de systeemtheorie (aandacht voor de verschillende contexten waarin men beweegt) en de contextuele theorie (aandacht voor de familie waarin men geboren is en relationele ethiek, de balans tussen geven en nemen). 

De bedoeling is dat ouders en kind samen een traject lopen, want ouders zijn in de beste positie om hun kind te helpen. En wat ik ook doe tijdens de sessies, op het einde van de sessie moeten ouders en hun kind thuis samen verder… dus de betrokkenheid van minstens 1 ouder is bijzonder belangrijk. 

Bij het werken met kinderen, en zeker jonge kinderen, ligt de nadruk vooral op de creatieve methodieken en lichaamswerk (oa. yoga, ademhaling, relaxatie). Bij ouders en tieners komen coachingsgesprekken meer op de voorgrond. 

Daarnaast ben ik ook erkend bemiddelaar in familiale zaken. Voor alle mogelijke conflicten (of preventief om conflicten te vermijden) in de familiale sfeer kun je bij mij terecht: 

  • Regelingen rond de echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT) zoals verblijfsregelingen, alimentatie, het verdelen van de goederen, het verdelen van het huis enzovoort. 
  • Regelingen bij een scheiding zoals verblijfsregelingen, alimentatie, het verdelen van de goederen, het verdelen van het huis enzovoort. Wettelijk gezien zijn mensen die niet gehuwd zijn, niet verplicht om enige afspraken te maken, ook niet voor de kinderen, na een breuk. Echter, zeker wanneer er minderjarige kinderen betrokken zijn, is het uiteraard heel erg nuttig om dit wel te doen… 
  • Ouderschapsregelingen na (echt)scheiding zoals bijvoorbeeld de wijziging van alimentatieregeling of verblijfsregeling omdat de kinderen ondertussen groter zijn en andere noden hebben of omdat één van de ouders is verhuisd; 
  • Proactieve afspraken in nieuw samengestelde gezinnen rond samenleven en het organiseren van het samenleven. Dit soort bemiddeling is vooral nuttig om iedereen de kans te geven zijn bezorgdheden uit te drukken en op die manier tot een aantal afspraken te komen die voor iedereen goed voelen, al dan niet in samenspraak met ex-partners; 
  • Relatiebemiddeling: dit is wanneer je als koppel vast loopt en je samen met iemand anders wil kijken naar wat werkt en waar het vast loopt om zo te kunnen beslissen of jullie de relatie nog een kans geven of toch uit elkaar gaan. Dit is niet hetzelfde als relatietherapie waarin koppels al beslist hebben om hun relatie nog een kans te geven en zich daarbij laten begeleiden; en
  • Conflicten binnen de familie rond erfenissen maar ook rond bijvoorbeeld het contact tussen kleinkinderen en grootouders. 

In het kader van mijn beroep als kindercoach en oudercoach, ben ik vooral gespecialiseerd in bemiddelingen waarbij kinderen betrokken zijn. Tegelijk, door mijn opleiding als jurist, kan je bij mij ook terecht voor de meer juridisch-technische regelingen. 

Verder geef ik ook kinderyogalessen en workshops rond afgestemd opvoeden en verbindend communiceren met je kinderen. 

Contact

Marlies Van de Walle
Turnhoutsebaan 378
2790 Schilde
België
+32 (0) 468 510503

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website Instagram Facebook 

 

 

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.